Waarom fietsen met je geliefde?

Iedere dag overlijden er nog 329 kinderen aan de gevolgen van aids. Dit komt onder andere doordat ouders niet weten dat hun kinderen zijn geinfecteerd met hiv of doordat zij simpelweg geen toegang hebben tot levensreddende hiv-remmers. Daar wil Aidsfonds samen met jou wat aan doen. Samen met jou beschermen we de liefde tussen kinderen en hun ouders tegen de gevolgen van hiv aids. 

Fietsen voor een wereld zonder aids
Samen met jouw liefde op de fiets. Of dat nu de liefde van je leven is, je liefde voor even, je moeder, zoon of vriend. Tijdens de Tour d'Amour vieren we deze liefde. Dat doen we op de fiets, omdat we met de fiets in Zimbabwe de liefde van moeders en vaders voor hun kinderen beschermen tegen de gevolgen van hiv en aids.

Met deze liefdevolle fietsronde door het Vondelpark halen we geld op om fietsen aan te schaffen voor lokale hulpverleners in Zimbabwe. Dankzij deze fietsen kunnen zij afgelegen dorpen bereiken om daar kinderen te testen op hiv en te zorgen dat zij medicijnen krijgen.

Zo fietsen we samen naar een wereld zonder aids. Uit liefde voor alles liefdes.


Waarom nu en waarom Amsterdam?

Amsterdam, de stad met een uitgesproken vrijgevochten karakter, die staat voor progressief en tolerant beleid. De stad van het eerste huwelijk tussen partners van gelijk geslacht. De hoofdstad van Nederland, één van de pioniers in de strijd tegen hiv en aids. Bovendien is Amsterdam de stad waar in de week van de Tour d'Amour de internationale aidsconferentie plaatsvindt.