Deelnemers Alan & Jerry geven tips!

Normal 84deaed906f9689afaf51317e0b704875dcebc2f
21-05-2019 | 12:42

Dat werven van donaties, hoe lukt dat nou precies en hoe kom je die drempel over? Deelnemers Alan & Jerry geven tips: 

'Nadat we door Nadine van het Aids Fonds werden benaderd om deel te nemen aan Tour d’Amour, schreven we ons meteen in. We hebben als eerste een donatie aan onszelf overgemaakt van 25 euro, om het goede voorbeeld te geven.

Daarna hebben we een leuke post gemaakt op Facebook, met daarin de link naar onze actiepagina gedeeld. Daarin werd ook meteen de leuke foto van de actiepagina zichtbaar. We riepen onze volgers op om ons te sponsoren door wat meer te vertellen over het doel en de fietstocht. Iedereen die reageerde op de post, maar niet direct sponsorde, spraken we aan en vroegen alsnog om te sponsoren. Daarna ging het los! Iedereen die ons sponsorde, kreeg van ons een persoonlijk bericht en bedankje, zichtbaar voor alle volgers. Door op berichten te reageren, te liken en personen te taggen, wordt je hoog gewaardeerd door Facebook en komt je bericht vaker en hoger op de tijdlijn bij je volgers. Dat helpt voor je zichtbaarheid.

Ook hebben we onze beste vrienden en familie aangesproken op whatsapp groepen met teksten als ‘We hebben al negen donateurs, wie wordt de tiende’. Daarna hier iedereen op de hoogte gehouden wanneer er donaties binnen kwamen. Het klinkt misschien een beetje als lastigvallen, maar we kregen juist enorm leuke en lieve reacties. En donaties! We hebben al ruim 400 euro opgehaald met 23 donateurs. En we zijn pas een paar dagen bezig en nog lang niet klaar. We zijn van plan de komende tijd zeker in de top 3 te blijven staan! Of ga jij ons inhalen? Succes'.

 

Groet,
Alan & Jerry

 

Heb je vragen over het werven van donaties of deelnemers? Mail dan naar tourdamour@aidsfonds.nl.