Een gezonde toekomst voor kinderen met hiv

Een groot deel van de kinderen met hiv in Oeganda groeit op  in een dorp op het platteland. Omdat ze nog geen directe zichtbare gezondheidsproblemen hebben, zijn ze niet in beeld bij een kliniek en weet niemand dat ze hiv hebben. Totdat het te laat is. Hierdoor verliezen dagelijks vaders en moeders hun kind aan de gevolgen van aids.

Op zoek naar kinderen met hiv
Aidsfonds komt daarom in actie. We trainen lokale gezondheidswerkers die afgelegen dorpen bezoeken om daar kinderen en zwangere vrouwen te testen op hiv. Kinderen en aanstaande moeders die positief getest zijn, kunnen direct terecht in een kliniek waar ze de zorg en levensreddende medicijnen krijgen die ze nodig hebben. De gezondheidswerkers bezoeken de kinderen en moeders regelmatig om er zeker van te zijn dat ze gezond blijven.

Samen fietsen we naar een wereld zonder aids. Uit liefde voor alle liefdes. Zodat we de liefde van ouders voor hun kinderen, en alle andere soorten liefdes, kunnen beschermen tegen de gevolgen van hiv en aids.

 

Ik wil meedoen aan de Tour d'Amour

Jonathan is een van die lokale helden die door Aidsfonds is getraind om als gezondheidswerker kinderen en zwangere vrouwen die in afgelegen plattelandsdorpen wonen te testen op hiv. Vervolgens brengt hij hen naar een kliniek waar ze levensreddende medicijnen en zorg krijgen. Jonathan blijft deze gezinnen regelmatig bezoeken.